התיקן הגרמני הינו אחד ממיני המזיקים הבעייתיים ביותר שקיימים. הוא בעל גוון בהיר עם שני פסים כהים באזור החזה ואורכו נע בין 1-1.5ס"מ. ימי החורף הקרים אמנם מרדימים את רובם המכריע של החרקים, אך נקבת התיקן הגרמני, המסוגלת לייצר אחת ל 25 יום תיק ביצים (הכולל בין 18-48 ביצים) ונושאת אותו עימה עד הבקיעה, מאפשרת את הישרדותו והתפשטותו המהירה - בניגוד לתיקן האמריקאי הגדול המעופף, שמשיל מעליו את תיק הביצים בטרם הן בוקעות. קצב ההתרבות המהיר של התיקן הגרמני, מאפשר לו ליצור מושבות של אלפי תיקנים תוך פרק זמן של מספר חודשים. כיום בעולם המודרני והמתקדם מנסים להשתמש פחות בריסוסים וכימיקלים המזהמים את המזון וכדור הארץ ולכן השיטה המתקדמת ביותר כיום בתחום ההדברה המונעת היא של בקרה – ניטור – מניעה – מעקב והדברה.
בקרה: כל מפעל או מסעדה המכבדים את עצמם חייבים למנות איש שיעבוד מול חברת הדברה. חלק נכבד בבקרה הוא לבדוק האם יש פתחים, סדקים, ביובים לא סגורים היטב או שבורים, רשתות וכו'. במידה וקיימים ליקויים יש לתקנם מיד.
ניטור: יש להתקין ערכות ניטור ממופות וממוספרות אשר בתוכן הונח פורמון (פיתיון) למשיכת המזיקים ולאחר כשבוע יש לבצע בקרה ולבחון את רמת הנגיעות. רמת הנגיעות מתחלקת לארבע דרגות – תקינה (0 מזיקים),קלה (עד 3 מזיקים), בינונית (3-6 מזיקים), קשה (6 ומעלה).
הדברה: ההדברה תתבסס אך ורק על פי רמת הנגיעות שהתגלתה בערכות הניטור. לדוגמא: אם בערכה מספר 5 היתה נגיעות תקינה ובערכה מספר 8 היתה נגיעות קשה, אזי ההדברה תתבצע באיזור 8 ונמנע מהדברה באיזור 5. על ידי כך מצמצמים שימוש ברעלים, יש לציין שניקיון, כלומר פינוי אשפה באופן שוטף, אחסנה נכונה (כ30 סנטימטר מגובה הרצפה), מזון פתוח יש לסגור בתוך מיכל פלסטי או זכוכית סגורים היטב, ולבצע טיפול מונע על פי תוכנית שנתית. רצוי לעבוד עם חברות הדרכה בעלות תקן 9000 ISO. יש לבדוק את החברה וההיתרים של כגון: היתר הדברה, היתר רעלים, רישיון לניהול עסק, היתר רשות שמורות הטבע (נחשים), היתר לבעלי חיים – ביטוח, המלצות.
זהירות – כדי להמנע מחאפרים או מתחזים רצוי שלחברת ההדברה יהיה מספר טלפון נייח ולא נייד בלבד.